KLIMT OCH KYSSEN

1 h och 30 min - 120 kr
Klimt och Kyssen är skapad av producenterna bakom Konst på bio-succén ”Vermeer på Rijksmuseum – Den största utställningen någonsin”. Detta är en kraftfull, guldskimrande och passionerad ny film om Gustav Klimt. Biopremiär 20 september.

”Kyssen (älskande par)” av Gustav Klimt är en av de mest erkända och reproducerade målningarna i världen. Det är kanske den mest populära affischen på studenthemsväggar från Peking till Boston.

Den stämningsfulla bilden av ett okänt omfamnande par, målad i Wien omkring 1908, har sedan den skapades fängslat betraktare med dess mystik, sensualitet och bländande material. Men vad är det som tilltalar oss så mycket med denna målning – och vem var konstnären som skapade den?

Genom att fördjupa sig i detaljerna i äkta guld, dekorativa mönster, symbolik och sjudande erotik, tar en närmare studie av målningen oss tillbaka till en anmärkningsvärd tid och plats, staden Wien i början av förra sekelskiftet. En ny värld kämpade för att ta plats mot den gamla, där Klimt var en titan inom jugendrörelsen och skapade dekadenta nya världar som förenade öm sensualitet, gammal mytologi och radikal modernitet.

Upptäck det skandalösa livet och den rika palett av extraordinära influenser som ligger bakom en av världens absoluta favoritmålningar i Klimt och Kyssen.
Måndag 23 september 19:00 120 kr
Boka biljetter